Kokos är för mig tropisk resa. En kokosshake på stranden att svalka sig med, en kokosnöt med sugrör i i väntan på färjan eller en kokosmjölksdryck, välkyld på en av alla dagliga stop på 7-eleven. Men då tillbaka till Sverige och ett fantastiskt gott alternativ till mjölkbaserade plättar - kokosmjölk! Den spralliga smaken av kokos fick mig nästan att vilja dansa i köket och lätt som en plätt var det!
Ingredienser:
(36 plättar - för att vara exakt)
400 g kokosmjölk (1 burk)
2,5 dl rismjöl
3 krm flingsalt
3 ägg
2 msk kokosfett (att steka i)
tillbehör:
agavesirap
1 citron (rivet skal)
kokos
myntablad och/eller citronmeliss
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienserna och rör om ordentligt till en smet. Låt stå och dra i 15 minuter.
2. Hetta upp en plättlägg med lite kokosfett i. Stek plättarna gyllenbruna på båda sidorna.
3. Servera med ringlad agavesirap, rivet citronskal, färsk mynta och strö över lite kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar