Det här är en av mina absoluta favoriter bland alla antipasti-rätter. Det viktigaste tycker jag är att man väljer riktigt smakrika tomater och ett gott bröd. För att få en mild vitlökston på brödet så gnider jag in dem med en vitlöksklyfta.
Ingredienser:
(4 personer)
4 skivor ljust surdegsbröd eller lantbröd
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
10 st kvistplommontomater eller 4 st kvisttomater
3 msk finhackad rödlök
3 kvistar basilika
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
flingsalt
grovmald svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Ringla olivolja över brödskivorna och lägg in i ugnen i ca 5 minuter. Bröden ska få lite spröd yta och kant men ska inte bli hårt knäckebröd.
3. Skiva eller tärna tomaterna och blanda med finhackad rödlök, strimlad basilika, olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
4. Skär en vitlöksklyfta på mitten. När bröden kommer ur ugnen gnid då in dem med vitlöksklyftan. Fördela tomatsalladen över brödskivorna och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar