Rödbetor är nog min överlägsna favorit just nu, och några månader, eller snarare år tillbaka. Det är extra roligt just nu när man kan hitta diverse olika alternativ i handeln. Polkabetor och gula betor fick idag pryda mina smördegspajer, så festligt fint att man nästan får ont i ögonen.
Ingredienser:
(4 personer - 30 minuter)
4 smördegsark
4 msk créme fraiche
1/2 äggula
2 betor ex. polkabeta, gulbeta eller rödbeta
200 g chevré
1 msk flytande honung
2 färska fikon
1 näve ruccola
flingsalt
svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader och lägg smördegsarken på en bakplåtsklädd plåt. Nagga arken med en gaffel och skär ett lätt snitt 1 cm runt kanten.
2. Blanda créme fraiche och äggula. Smaka av med salt och peppar.
3. Bred ut créme fraichen på insidan av snittet på smördegsarken. Skiva betorna mycket tunt och dela fikonen i fyra klyftor. Lägg på betor och fikon och dutta på chevrén i små bitar. Ringla över honung och lite flingsalt.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de har fått gyllene färg. Dekorera med några ruccolablad och servera genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar