måndag 17 december 2012

Bavette med kycklingfilé, blå Castellosås och marinerade vindruvor

Skitgott och i enklaste laget! Bavette är en spaghetti som är något bredare vilket ger lite mer stuns och struktur, men det säger ju sig självt att den kan bytas mot vilken annan pasta som man finner god. Snåla inte med druvorna, de är rubinerna och smaragderna i kronan på verket.

Ingredienser:
(2 personer)

1 kycklingfilé
200 g bavette
0,5 dl grädde
150 g blå Castello (ost)
2 nävar gröna och röda vindruvor
0,5 msk honung
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

ev. ruccolabaserad sallad

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Salta och peppra kycklingfilén. Ugnsstek till en innertemperatur på 70 grader.
3. Koka upp pastavattnet i en rymlig kastrull. Salta. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
4. Skölj och dela vindruvorna. Kärna ur om det behövs. Lägg i en skål och blanda i honung och vitvinsvinäger. Rör om.
5. Häll i blå Castelloost och grädde i en kastrull. Rör om på svag värme tills osten smält och såsen är krämig. Smaka av och salta om det behövs.
6. Skiva kycklingfilén och lägg på pastan. Häll över såsen och toppa med marinerade vindruvor. Servera eventuellt med lite ruccolabaserad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar