När jag idag passerade den fina svamphyllan i mataffären blev jag våldsamt sugen på något svampigt. Med aptit på hjärnan jobbade jag fort ihop en förrätt/tapas att inleda kvällen med. Perfekt till den välkylda ölen som otåligt väntade på mig efter hemkomsten.
Ingredienser:
(4 champinjoner - 15 min)
4 skogschampinjoner (vanliga går givetvis också bra)
1/2 vitlöksklyfta
4 skivor röd spansk peppar
1 soltorkad tomatskiva i olja
1 tsk färsk timjan
2 msk knaperstekt baconströssel
2 msk créme fraiche
ca 4 msk riven västerbottenost
salt och peppar
Gör så här:
1. Sägg ugnen på 200 grader, gärna grillinställning.
2. Bryt av svampfoten och lägg hattarna upp och ner i en ugnsfast form.
3. Finhacka alla ingredienser (utan osten) och blanda med créme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Klicka ca en matsked i varje hatt och toppa med riven västerbottenost.
4. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och fått lite gyllene färg, ca 10 minuter. Servera och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar