Avslutande rätt på nyårssupén - en lättsmält och uppfriskande tiramisu. Denna förtärdes som vanligt efter själva tolvslaget. Jag undrar om man något år hunnit innan...Desto bättre, då vet man ju att något återstår och att kvällen är långt ifrån slut!
(Ingredienser 4 portioner)
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
200 g mascarpone
1 fpk färska hallon
1 tsk strösocker
8 st savoiardkex
4 msk espressokaffe
2 msk baileys
kakao, att strö över
4 myntablad
Gör så här:
1. Hacka chkladen och smält i ett vattenbad tillsammans med 3 msk av grädden. Rör om tills chokladen smält. Blanda mascarponen med den smälta chokladen. Vispa grädden och rör ner i ostkrämen.
2. Mosa hälften av hallonen med lite strösocker.
3. Lägg ett kex i botten på varje portionsform. Fyll på med lite mascarponekräm och sedan de mosade hallonen. Lägg ytterligare ett kex på och toppa med resterande mascarponekräm. Toppa med några färska hallon.
4. Låt stå och dra i kylen i två timmar. Strö över lite kakao och garnera med ett myntablad vid servering. Blanda riktigt kylt espressokaffe med baileys och servera till. Kaffet häller den som vill över sin portion.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar