Gott, smalt och enkelt! Jag är galet förtjust i glasnudlar, något som få asiatiska restauranger tyvärr serverar här hemma. Biffen går givetvis att byta ut mot kyckling, quorn, räkor eller något annat gott!
Ingredienser:
(4 personer)
500 g lövbiff
150 g glasnudlar
2 paprikor
1 msk matfett till stekning
salt och peppar
4 msk sesamfrön
dressing:
1 lime. saften
2 tsk sesamolja
2 tsk ljus soja
1 tsk fisksås
1 vitlöksklyfta
1 chilifrukt
Gör så här:
1. Rosta sesamfröna gyllene i en torr panna.
2. Rör ihop dressingen och blanda i en pressad vitlöksklyfta och en skivad chilifrukt.
3. Koka upp vatten och koka glasnudlarna och strimlad paprika i ca 2 minuter. Häll av vattnet och blanda i dressingen.
4. Strimla lövbiffen och bryn på hög värme i lite matfett. Smaksätt med salt och peppar.
5. Blanda i lövbiffen i salladen och strö över sesamfröna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar