måndag 5 november 2012

Pumpaplättar med ruccolakräm och rökt kalkon

Pumpa är otroligt bra att ha hemma då den håller sig fin väldigt länge. Idag bjöd den på en supersmaskig lunch. Kalkonen kan dock kanske med fördel bytas ut till prosciutto eller någon annan skinka med mycket sälta.

Ingredienser:
(ca 3-4 personer)

500 g pumpa ex. butternut
1 pkt saffran
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl riven parmesan
1 nypa chiliflakes
muskotnöt
salt och svartpeppar
smör eller olja till stekning

ruccolakräm:
50 g ruccola
1 näve persilja ca 1/2 kruka
2 dl turkisk yoghurt
1 dl creme fraiche
1 msk honung
salt och svartpeppar

100 g rökt kalkon, prosciutto eller seranoskinka

Gör så här:

Ruccolakrämen:
Mixa ruccolan och periljan. Rör i turkisk yoghurt och creme fraiche för hand. Blanda i honung. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer honung om du tycker den är för syrlig. Låt stå kallt undertiden du gör plättarna.

Pumpaplättar:
Riv pumpan på den grövsta sidan på ricgärnet. Blanda i mjöl, ägg, ricen parmesan, saffran och en nypa chiliflakes. Riv lite muskotnöt i och krydda med salt och peppar. Hetta upp en plättlägg eller stekpanna. Forma till små plättar och stek några minuter på varje sida tills de fått fin färg.

Servera pumpaplättarna med ruccolakrämen och den rökta kalkonen i små rosor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar