fredag 23 mars 2012

Äggtoddy á la Mannerheim

Denna Halv-åtta-hos-mig-kändis måste bara provas! Äggtoddyn är så len och krämig att den fullkomligt smälter i munnen. Det fanns inte en millimeter av vispen som inte var slickad! Smaken är för mig barndom på glas då vi barn fick denna smaskiga kräm medans de vuxna hällde i starkare vätskor. I äggskalet kan man exempelvis hälla i konjak, punsch, whiskey eller rom. Antingen lägger man tillbehören snyggt uppepå eller så serverar man dem separat så att var och en själv får smaksätta sin äggtoddy enligt egen smak.

Ingredienser:
(4 personer)

4 äggulor
4 msk strösocker
2 dl vispgrädde
4 tsk florsocker
4 tsk nescafé
4 tsk kakao
4 msk konjak, punsch, whiskey eller rom
4 äggskalshalvor

Gör så här:

1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Sockerkristallerna ska helst ha smält.
2. Koka äggskalen.
3. Vispa grädden. Den ska vara lättvispad.
4. Vänd ner grädden i äggsmeten och rör om till en jämn smet.
5. Häll upp i portionsglas och ställ i frysen till 30 minuter innan servering.
6. Placera ett äggskal i varje glas och häll på önskad dryck. Placera tillbehören i små "öar" eller i separata skålar.
7. Servera och låt gästerna röra om sina tillbehör i toddyn. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar