torsdag 15 mars 2012

Golden pasta för soliga dagar

Igår flydde jag och en väninna staden och begav oss till min sommarstuga i Dragsmark. Som trädgårdsmästare har det riktigt sprudlat i hela mig i flera dagar och fingrarna längtade otåligt efter att få vårstäda trädgården. Vi hann knappt gå ur bilen förrän en citronfjäril flög förbi. Sen krattade vi högvis med löv och dött gräs. Under fjolårsgrönskan gläntade små gullviveblad, men även en limegrön liten larv som troligtvis hade önskat att vi väntat med vårstädningen. Jag gjorde en supergod pastasallad som vi intog på bryggan nere vid vattnet i solen. Den riktigt lös som guld i solen!

Ingredienser:
(4 personer - ca 35 minuter)

7 dl kokt pasta
ca 100 g torkade tranbär
1 medelstor zicchini
20 skivor vitlökssalami
50 g rostade pinjenötter
salt och svartpeppar

1 krm saffran
1 tsk strösocker
1 tsk cayennepeppar
1 vitlöksklyfta
1 dl majonäs
1/2 dl créme fraiche
1/2 dl hett vatten

Gör så här:

1. Stöt saffran tillsammans med strösocker i en mortel. Häll i hett vatten och rör om tills sockret har löst upp sig. Blanda i majonäs, créme fraiche och kryddor.

2. Blanda i pastan och låt gärna stå över natten så att pastan hinner dra till sig dressingen ordentligt. Men den blir självklart supergod även om man inte hinner!

3. Skär salamin i strimlor och strimla zucchinin med hjälp av en potatisskalare. Blanda i pastasalladen.

4. Strö över torkade tranbär och rostade pinjenötter. Smaka av med salt och svartpeppar.

5. Packa ner i picknick-väskan och låt den väl smaka på önskad plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar