måndag 5 mars 2012

Krämig blomkålssoppa

Det här är en mycket krämig och god soppa. Får blomkålen koka för länge får den dock en giftig smak, något jag bittert har fått erfara.

Ingredienser:
(2 personer - 20 minuter)

1 blomkålshuvud
1/2 gul lök
1 msk smör
vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
2 dl matlagningsgrädde
färskpressad citronsaft
salt och peppar
citronolja eller olivolja blandad med citronjuice och skal

Gör så här:

1. Ansa blomkålshuvudet och skär bort roten. Finhacka gul lök.

2. Fräs lök och blomkål i lite smör och häll på vatten så att det precis täcker grönsakerna. Häll i fonden och låt koka tills blomkålen är mjuk och häll av hälften av vattnet.

3. Tillsätt grädden och låt koka upp.

4. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Ringla över lite citronolja vid servering och gärna ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar