Man kan inte få något annat än ett lyckorus när man äter nyskördad sparris! Jag förstår verkligen nu varför sparris ofta omtalas som lyxig då jag lärt mig mer om hantverket bakom skörden. Det tar hela tre år från planteringen innan den uppnår full avkastning!!! Inte konstigt att sparris kan tyckas dyrt ibland med tanke på vilken tid det tar för varje planta att ge utdelning och arbetsinsatsen som läggs ned på odlingen. Desto större anledning att äta med andakt!
Ingredienser:
(2 personer)
250 g sparris (1 knippe)
ca 20 g smör
2 citronskivor
10 g parmesan
flingsalt
några få droppar tryffelolja
Gör så här:
1. Koka upp vatten i en vid kastrull och salta lätt.
2. Skär av de nedre ändarna på sparrisen om de är träiga.
3. Koka sparrisen kort, ca 2 minuter och häll av vattnet.
4. Smält smöret och vänd ner sparrisen.
5. Lägg upp sparrisen på två tallrikar. Pressa över lite citronjuice, hyvla över lite parmesan, droppa två droppar tryffelolja och strö över lite flingsalt.
6. Servera och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar