Ugnspannkaka måste vara det optimala mellanmålet, det går snabbt att göra, det räcker till många, det är enkelt, det kan varieras i det oändliga och det är vansinnigt gott! Trots det gör jag nästan aldrig ugnspannkaka och jag kan faktiskt inte svara på varför. Den har väl helt enkelt inte tagit sig plats i mitt kök trots dess många fördelar. Efter den här supergoda ugnspannkakan som smakar äppelkaka kanske det blir ändring på det framöver.
Ingredienser:
(en ugnsplåt)
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk, 3 %
3 ägg
3 msk smör, smält
2-3 äpplen
3 msk kanel
0,5 - 1 dl strösocker
tillbehör: vaniljsås eller vaniljglass kanske...
Gör så här:
1. Blanda mjöl och salt i en bunke och blanda i hälften av mjölken och rör om. Tillsätt resten av mjölken. Rör i äggen och det smälta smöret och vispa till en jämn smet.
2. Dela och kärna ur äpplena. Skär i små klyftor.
3. Blanda socker och kanel i en djup tallrik och vänd runt äpplklyftorna så att de får rikligt med gott på sig.
4. Smörj en ugnsplåt med matfett eller använd bakplåtspapper som får vikas upp mot kanterna. Häll i pannkakssmeten och placera sedan ner äppelklyftorna.
5. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter på 225 grader.
6. Servera med exempelvis lite vaniljsås eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar