måndag 8 april 2013

Röbetsråraka med getost, sallad, valnötter och söt-syrlig honung

Äntligen är trädgårdsprogrammen igång igen! I Trädgårdsonsdag lagade Tareq denna superläckra lunch med alla mina favoriter på tallriken. Lycka för både öga och mun!

Ingredienser:

250 g rödbetor
250 g potatis
salt
smör
200 g getost
2 msk honung
2 msk vitvinsvinäger

till garnering:
machésallad
krasse
gulbeta
polkabeta
valnötter

Gör så här:

1. Skala rödbetorna och potatisen. Riv på den fina sidan på rivjärnet. Lägg i en bunke och strö i lite salt. Blanda. Stek frasiga och fina i rikligt med smör i en panna på låg värme.

2. Skiva gul- och polkabeta tunt på en mandolin och lägg tillsammans med machésalladen i en skål med kallt vatten så att de behåller färg och spänst.

3. Rör samman honung och vitvinsvinäger i en kastrull på svag värme.

4. Servera rårakan med en skiva getost, valnötter, sallad, vackra betachips, lite krasse och ringla över den söt-syrliga honungen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar