Äntligen är trädgårdsprogrammen igång igen! I Trädgårdsonsdag lagade Tareq denna superläckra lunch med alla mina favoriter på tallriken. Lycka för både öga och mun!
Ingredienser:
250 g rödbetor
250 g potatis
salt
smör
200 g getost
2 msk honung
2 msk vitvinsvinäger
till garnering:
machésallad
krasse
gulbeta
polkabeta
valnötter
Gör så här:
1. Skala rödbetorna och potatisen. Riv på den fina sidan på rivjärnet. Lägg i en bunke och strö i lite salt. Blanda. Stek frasiga och fina i rikligt med smör i en panna på låg värme.
2. Skiva gul- och polkabeta tunt på en mandolin och lägg tillsammans med machésalladen i en skål med kallt vatten så att de behåller färg och spänst.
3. Rör samman honung och vitvinsvinäger i en kastrull på svag värme.
4. Servera rårakan med en skiva getost, valnötter, sallad, vackra betachips, lite krasse och ringla över den söt-syrliga honungen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar