onsdag 23 april 2014

Ruccolacréme

Ruccolacréme är en kall och grön sås som passar perfekt till vår- och sommarbuffén. Den är god till såväl lax som kyckling och kallskuret. Beskan i ruccolan piggar upp och påminner om att såsen kommer direkt från trädgården. Såsen kan givetvis göras på laktorsfria alternativ.

Ingredienser:

50 g ruccola
0,5 dl turkisk yoghurt
2,5 dl créme fraiche
1 tsk honung
salt och peppar

Gör så här:

1. Mixa ruccolan med den turkiska yoghurten så att ruccolan blir fint mald med en stavmixer.

2. Rör försiktigt i créme fraichen med en slickepott. För hårt vispande får créme fraichen att släppa vätskan och bli rinnig.

3. Rör i honung och smaka av med salt och peppar. Tycker du att såsen är för skarp i smaken - rör då i mer créme fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar