fredag 18 april 2014

Matjesillröra på hårt tunnbröd

Krämig röra på krispigt tunnbröd med smaker som omedelbart för tankarna till smarriga högtidsbufféer som påskbord och midsommarmat. Något gott tunt knäcke är minst lika gott!



Ingredienser:

8 matjesillbitar
1 kokt ägg
2 normalstora kokta potatisar
2 msk hackad rödlök
2 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
1 dl gräddfil
3 msk majonäs
salt och peppar

2 skivor tunnbröd
smör

garnering: rödlöksringar, dill och skivad rädisa

Gör så här:

1. Skär sill och potatis i små bitar.

2. Mosa det kokta ägget.

3. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

4. Bryt tunnbrödet i så stora bitar som önskas. Smöra och klicka på röran. Dekorera med det som önskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar