tisdag 15 juli 2014

Krämig sallad med avokado och ädelost

Det här är den godaste salladen jag vet just nu. Vi gör den minst en gång i veckan. Den blir riktigt krämig trots att det inte är någon sås tack vare att man mosar in avokadon och osten. Det är helt klart även en stor fördel att den går snabbt att sno ihop. Rekommenderas!

Ingredienser:

1 romansalladshuvud
2 avokado
1 Castello Danablue 125 g
1/2 citron
2 paket bacon
1 rödlök
1 päron
1 näve körsbärstomater
15 cm gurka
1 näve valnötter
svartpeppar
flingsalt
balsamicocréme
honung

Gör så här:

1. Klipp baconet i en varm panna och stek så att det får fin färg. Lägg på hushållspapper så att fettet sugs upp.

2. Bryt romansalladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Gröp ur avokade och lägg i. Smula osten. Arbeta in avokadon och osten i salladen med händerna så att den blir krämig. Plasthandskar rekommenderas. Pressa över citronjuice.

3. Dela tomater. Skala gurkan, gröp ur kärnor och skär i mindre bitar. Skiva rödlök och päron. Lägg ner grönsakerna i salladen. Strö över baconströssel och valnötter. Ringla lite honung och balsamicocréme och flinga salt och nymald svartpeppar. Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar