Sött och salt i fyllig symbios. Smakerna förde mig till en ljummen kväll barfota på en strand i karibien. Salta havsbrisar svalkar den solbrända huden och vi kyler oss invändigt med en kall Red stripe undertiden sötpotatisen och köttet sköter sig själva på grillen. Ja, drömma kan man ju alltid göra!
Ingredienser:
(2 personer)
2 sötpotatisar 400-500 g
100 g fetaost
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 krm svartpeppar
2 krm timjan
1/4 vitlöksklyfta
10 st svarta oliver, gärna av god kvalitet
garnering:
timjan
tillbehör:
romansallad
1 tsk limesaft
ev. grillat kött
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett kryss i mitten på potatisens ovansida. Ugnsbaka tills den är mjuk i mitten, ca 50 minuter.
2.Koka upp vattnet och häll över fetan, låt stå i ca 5 minuter. Detta gör fetaosten mjukare och tar bort lite av sältan. Häll av vattnet, skär fetan i kuber och ringla över olivolja timjan och svartpeppar. Pressa i vitlöken. Rör om.
3. Pressa upp potatisen genom krysset och lägg i den marinerade fetan. Lägg i några svarta oliver och lite timjan. Servera med lite romansallad som vänts runt i limesaft och kanske lite grillat kött. Det är självklart otroligt gott att äta som det är! En välkyld Red stripe är perfekt att dricka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar