(4 personer - under 30 minuter)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 spansk peppar el. 1/2 tsk chiliflakes
180 g grillad paprika
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater (á 400 g)
1 l hönsbuljong (1 l vatten + 3 msk kycklingfond)
1 tsk torkad oregano
3 dl risoni (risformad pasta)
1 tsk socker
salt och peppar
1 kruka basilika
2 msk olivolja
1 stänk färskpressad citronjuice
ev. vitlök
salt och peppar
150 g mozzarella
Gör så här:
Skala och hacka löken. Låt paprikan rinna av och strimla sedan den i mindre bitar. Bryn löken glansig i olivolja, Pressa i vitlök och hackad chili. Tillsätt paprikan och rör om i ca 3 minuter. Häll i krossad tomat, hönsbuljong och torkad oregano. Låt puttra i några minuter. Häll i risonin och koka enligt anvisningar på förpackningen. Häll i sockret. Smaka av med salt och peppar.
Gör basilikaoljan genom att mixa en kruka basilikablad med olivolja. Smaka av med salt och peppar och ett stänk citronjuice. Önskar man kan man även ha i lite vitlök. Servera soppan med lite mozzarella och droppa över lite basilikaolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar