måndag 19 december 2011

Mustig tomatsoppa med mozzarella och basilikaolja

Det här är en god och matig soppa med sköna kontrastsmaker i form av lite italiensk tvist. Skulle man önska protein till så passar knaperstekt bacon eller en god, salt italiensk lufttorkad skinka ypperligt.


Ingredienser:
(4 personer - under 30 minuter)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 spansk peppar el. 1/2 tsk chiliflakes
180 g grillad paprika
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater (á 400 g)
1 l hönsbuljong (1 l vatten + 3 msk kycklingfond)
1 tsk torkad oregano
3 dl risoni (risformad pasta)
1 tsk socker
salt och peppar

1 kruka basilika
2 msk olivolja
1 stänk färskpressad citronjuice
ev. vitlök
salt och peppar
150 g mozzarella

Gör så här:
Skala och hacka löken. Låt paprikan rinna av och strimla sedan den i mindre bitar. Bryn löken glansig i olivolja, Pressa i vitlök och hackad chili. Tillsätt paprikan och rör om i ca 3 minuter. Häll i krossad tomat, hönsbuljong och torkad oregano. Låt puttra i några minuter. Häll i risonin och koka enligt anvisningar på förpackningen. Häll i sockret. Smaka av med salt och peppar.

Gör basilikaoljan genom att mixa en kruka basilikablad med olivolja. Smaka av med salt och peppar och ett stänk citronjuice. Önskar man kan man även ha i lite vitlök. Servera soppan med lite mozzarella och droppa över lite basilikaolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar