lördag 17 december 2011

Saffranssemlor med lingongrädde

En tidig start på semelätandet i en julig variant. Jag passade på att göra en laddning släta saffransbullar av lussebullsdegen när jag ändå höll på. Den syrliga tonen av lingonen är perfekt till sötman i bullarna. En riktigt god kombination!!!


Ingredienser:
(15 semlor)

1/2 sats lussebullar (se recept nedan)
225 g mandelmassa
1 dl mjölk

4 dl grädde
1,75 dl lingonsylt
florsocker till pudring

Gör så här:
Baka bullarna enligt lussebullsreceptet men rulla dem till släta bollar istället genom att pressa dem neråt bänken med handflatan samtidigt som du snurrar runt dem i en rund handrörelse.

Riv mandelmassan och rör den tillsammans med mjölken till en jämn smet. Skär bort locket på bullarna. Gröp ur bullarna något och blanda bullresterna med mandelmassan. Fyll semlorna med mandelmassan i det urgröpta hålet. Vispa grädde och blanda med lingonsylt. Spritsa lingongrädden på semlorna och lägg över locket. Pudra på lite florsocker innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar