tisdag 12 juni 2012

Lätt som en kokosplätt

Kokos är för mig tropisk resa. En kokosshake på stranden att svalka sig med, en kokosnöt med sugrör i i väntan på färjan eller en kokosmjölksdryck, välkyld på en av alla dagliga stop på 7-eleven. Men då tillbaka till Sverige och ett fantastiskt gott alternativ till mjölkbaserade plättar - kokosmjölk! Den spralliga smaken av kokos fick mig nästan att vilja dansa i köket och lätt som en plätt var det!



Ingredienser:
(36 plättar - för att vara exakt)

400 g kokosmjölk (1 burk)
2,5 dl rismjöl
3 krm flingsalt
3 ägg
2 msk kokosfett (att steka i)

tillbehör:
agavesirap
1 citron (rivet skal)
kokos
myntablad och/eller citronmeliss

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienserna och rör om ordentligt till en smet. Låt stå och dra i 15 minuter.

2. Hetta upp en plättlägg med lite kokosfett i. Stek plättarna gyllenbruna på båda sidorna.

3. Servera med ringlad agavesirap, rivet citronskal, färsk mynta och strö över lite kokos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar