onsdag 23 maj 2012

Rabarberlemonad med citron

Wow vilken högsommar vi plötsligt fick!!! Svalkning är ett måste!! Mitt i all gräsklippning, plantering och svettning tog vi paus på trappan i sommarstugan och lät oss kylas ned av lite läskande lemonad och melon, sötsyrligt och supersmaskigt! Jag blev totalt sommarlycklig med en gång!

Ingredienser:
(ca 10 glas)

6 saftiga ekologiska citroner (4 dl pressad citronjuice)
500 g rabarberstjälkar
3 dl strösocker
1/2 - 1 l kallt kolsyrat vatten
Is
1 citron i skivor
myntablad

Gör så här:

1. Tvätta citronerna och skär av det yttersta gula skalet med en potatisskalare. Pressa sedan ut citronjuicen ordentligt. Skär rabarbern i skivor.

2. Koka citronskal, 4 dl citronjuice, socker och rabarber tills rabarbern är riktigt mjuk.

3. Sila bort fruktkött och skal och pressa igenom den sista juicen med hjälp av baksidan av en sked.

4. Ställ den koncentrerade saften kallt fram tills servering.

5. Lägg is i saftbringaren, en skivad citron och myntablad. Låt var och en späda sin lemonad med kolsyrat vatten så att man får den balansen man vill ha. Sen är det bara att låta sig svalkas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar