onsdag 16 maj 2012

Mangopannacotta toppad med passionsfrukt

Hittills har jag nog inte smakat någon pannacotta som inte varit god oavsett smak och den här var absolut inget undantag. Välbalanserat sötsyrlig och krämig slinker den lätt ner efter en god middag.

Ingredienser:
(5 personer - allt beroende på glasens storlek)

2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
100 g mango
1/2 dl strösocker
3 mogna passionsfrukter

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter.

2. Mixa mangons fruktkött till en puré.

3. Blanda grädde, mangopuré och socker i en kastrull och låt försiktigt koka upp, ta då från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen så att de löser upp sig.

4. Häll upp i fina glas och ställ i kylskåpet i 3-4 timmar minst.

5. Gröp ur fruktköttet ur passionsfrukterna och garnera mangopannacottan alldeles innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar