måndag 7 juli 2014

Fläderrisotto med färska jordgubbar

Det här receptet hittade jag i en gammal receptmapp i datorn och blev glad över mitt sinne för spännande recept. Hoppas att det håller i sig. Kul att använda risottoris i ett dessertsammanhang och med så härligat somriga smaker. Det passade extra bra nu då jag gjorde flädersaft för några veckor sedan.



Ingredienser:

2,5 dl avorioris
8 dl mjölk
1,5 dl kondenserad mjölk
0,5 citron
1,5 dl outspädd flädersaft
3,5 dl mjölk

jordgubbar
fläderblommor

Gör så här:

1. Blanda mjölk, kondenserad mjölk och skalet av en halv citron i en kastrull och koka upp under omrörning.

2. Lägg riset tillsammans med saften i en annan kastrull och värm upp. Späd efterhand med mjölkspadet lite i taget så att riset absorberar vätskan. Rör ofta då det lätt bränner i bottnen. Fortsätt att späda med mjölken tills riset är mjukt, men inte mosigt. Det ska finnas en liten kärna och mjölken ska ha blivit krämig. Ta av från plattan och rör i 3,5 dl mjölk. Lägg på locket och låt dra i 10 minuter. Kyl ner risotton snabbt.

3. Servera med färska jordgubbar och lite fläderblommor. Andra alternativ till skulle kunna vara mald kardemumma eller krusbär och rabarberkompott (tips från receptet).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar