torsdag 16 februari 2012

Ruccolasoppa med gröna ärtor

En grön vegetarisk vitamnininjektion fick bli startskottet på den här veckan! Gott, enkelt och nyttigt.

Ingredienser:
(4 personer - 20 minuter)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör eller olja till stekning
600 g gröna ärtor
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar eller 3 msk kycklingfond
100 g ruccolasallad
2 dl lätt créme fraiche
salt
parmesan

1 smördegsark
1 ägg
flingsalt

Gör så här:

1. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Fräs glansig i lite matfett.
2. Häll i vatten och kycklingbuljongfond. Tillsätt ärtorna och låt sjuda i ca 15 minuter.
3. Lägg i ruccolan och låt koka med i några minuter, men spara några blad till serveringen.
4. Mixa soppan slät i en blender, rör ner créme fraichen och smaka av med salt.
5. Garnera med lite ruccola och hyvlad parmesan.
6. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Skär smördegasrket i fyra strimlor på längden och pensla varje strimla med uppvispat ägg på båda sidorna.
8. Stö över lite flingsalt och tvinna till en spiral. Lägg på bakplåtspapper och grilla dem gyllene, ca 5 minuter. Servera tillsammans med soppan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar