torsdag 16 januari 2014

Saffranssill

Jag är en relativt ny sillätare. Kanske är det delvis därför som jag inte känner mig särskilt låst vid en viss sort, utan är öppen för nya kompositioner som jag tycker låter gott. Nu till jul blev det två premiärer som jag tyckte mycket om båda två; saffranssill och Bloody-Mary sill.

Ingredienser:

1 förpackning 5-minuters sill, 420 g
2 dl créme fraiche
1 dl gräddfil
1 msk majonäs
1 st grönt äpple
1 paket saffran, 0,5 g
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör så här:

1. Låt sillen rinna av och skär den sedan i lagom stora mumsbitar.

2. Blanda créme fraiche, gräddfil och majonäs försiktigt. Rör man för fort så släpper vätskan och röran blir rinnig.

3. Skala och tärna äpplet och häll i. Tillsätt saffran, pressad vitlök och sill. Rör om och smaka av med salt och peppar.

4. Låt stå och dra i ett dygn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar