måndag 31 mars 2014

Quesadillas med pepparsalami och ostronskivling

Den soliga helgen har tillbringats i sommarstugan tillsammans med hela fina familjen. Det har blivit fågelholksbygge, trädgårds-vårstäd, eldning och mycket tid till umgänge över god mat och dryck. En dunderhelg helt enkelt för både kropp och själ. Den här aptitretaren startade vi kvällen med på lördagen. Receptet är skapat av Leila. Det var första gången jag använde ostronskivling och är väldigt nöjd med resultatet. Jag älskar svamp, så trodde aldrig att det inte skulle gå hem, men den var dessutom väldigt tacksam att jobba med. Det blev verkligen supergott!! så det kommer att lagas igen. Till quesadillasen serverade jag en Fidel Castro-mojito från samma upphovskvinna.

Ingredienser: (16 snittar)

4 tortillabröd, orginalstorlek
12 skivor pepparsalami
500 g ostronskivling
200 g pizzamozzarella
1 röd chili
0,5 kruka färsk oregano
salt och peppar
smör och olja till stekning

Gör så här:

1. Riv svampen med händerna i mindre bitar. Stek i en het panna i smör och lite olja tills svampen får fin färg och börjar knäppa. Salta och peppra.

2. Lägg skivad mozzarella på bottenvåningen av tortillabröden. Lägg på ett lager salami och svamp. Strö över skivad chili och oregano. Toppa med lite mer ost så att bröden limmas samman när den smälter. Lägg ett tortillabröd på toppen. Stek i en panna med lite smör och olja på ganska så hög värme i ca 2 minuter på varje sida tills osten smälter och färgen är gyllene. Använd ett lock eller en tallrik vid vändning av brödet.

3. Snitta upp quesadillasen och servera omgående.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar