lördag 15 mars 2014

Muscovadosnittar med kaffebönskross

Det soliga vårvädret inspirerade till picknick idag. Klockan ett skulle vi samlas på berget för att ha frallaträff. Så med målmedvetna steg gick jag imorse och handlade för att baka till fikakorgen. Min sambo hade även namnsdag upptäckte jag så innan vi spatserade ut så grundade vi med namnsdagsfrukost bestående av pannkakor med nutellagrädde och skivad banan. Sköna, lediga och njutningsfulla lördag!

Ingredienser:

200 g rumsvarmt smör
2,5 dl mörkt muscovadosocker
1 ägg
2 msk mörk sirap
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl kaffeböner

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och socker poröst.

3. Rör i ägg och sirap.

4. Blanda alla torra ingredienser och sila ner i smeten och rör till en kakdeg.

5. Forma den kladdiga degen till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

6. Mortla kaffebönorna till kross och strö över längderna.

7. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

8. Skär längderna på snedden när de kommer direkt ur ugnen. Låt sedan svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar