onsdag 8 oktober 2014

Fröknäcke - gott för både mun och mage!

Dessa fröknäcken har jag gjort flera gågner i veckan den senaste tiden för de har gått åt på nolltid - ett perfekt mellanmål! De går snabbt att göra och är både gluten- och laktosfria.


Ingredienser: 1 plåt

2 dl majsmjöl
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
2 dl vatten
1/2 dl matolja
flingsalt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser och en nypa flingsalt.

3. Koka upp vatten och matolja och häll i detta i torrvarorna och rör om till en smet.

4. Lägg smeten på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut semeten lite. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper över. Tryck och kavla ut smeten tunt så att den täcker hela plåten. Ta av det övre pappret. Förskär önskvärda storlekar på fröknäckena med en kniv.

5. Grädda i 30 minuter mitt i ugnen. Ta ut plåten och låt svalna. Bryt loss fröknäckena och förvara torrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar