måndag 27 oktober 2014

Dumlesnittar

Egentligen så är ju beskrivande text här helt överflödig - ni hör ju själva hur bra det låter!


Ingredienser:

220 g smör
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
10-15 st dumlekolor

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.

2. Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Rör i sirapen.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smörblandningen så att det blir en kolabrund deg.

4, Forma två långa korvar och lägg på plåten. Tryck till lätt med handen på ryggen av längderna så att de blir platta.

5. Skär varje kola i fyra delar och strö på mitten på längderna. Läggs de i ytterkanterna så kommer kolan att smälta ut på plåten istället.

6. Grädda mitt i ugnen i ca 11 minuter tills de fått gyllene färg.

7. Ta ut plåten och skär till snitten innan kakan kallnat. Låt svalna och bryt sedan loss snittarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar