måndag 4 mars 2013

Indisk Afton!

Februari är lite av en tråkmånad, julen är förbi och våren dröjer. Det har varit mörkt länge och det är fortfarande kallt och färglöst. Det blir lätt att man isolerar sig kroppsligt såväl som socialt. Det var ett av motiven bakom denna indiska fest. Vi ville samla några av de finaste brudarna vi vet, fira varandra och njuta av livets goda tillsammans i sann sisterhood-anda. Därför passade ett färgsprakande indiskt tema perfekt!



Vi hade snart väldigt klart för oss hur vi ville ha det - indisk buffé, färgsprakande tyger, mörkt trä, massor av ljuslyktor i varma färger, kuddar i massor att sitta på på golvet, indisk musik o.s.v. Inbjudningskorten skulle förmedla värme och välkomnande och skulle såklart skickas med post och inte via mail eller facebook. Jag blev överexalterad och körde halva mitt bohag till Sofia där vi skulle ha festen. Hon såg lätt nervös ut när jag lastade in låda efter låda jag hämtat i källaren med tyger och prylar från min förra lägenhet, allt i indisk anda. På några timmar förvandlade vi hela lägenheten till ett indiskt palats.



18 fantastiska kvinnor kom i de vackraste kreationer! Jag blev helt överväldigad över hur alla hade ansträngt sig i temat. Färger, smycken och andra indiska attribut. Själv hade jag fått låna en vacker grön sari av Sofia som har bott i Indien och hade några extra dräkter i sin garderob. Hur indiska kvinnor lyckas uträtta något i dessa vardagsdräkter är för mig ett mysterium. För mig fungerade den mer som en jättestor och opålitlig haklapp.

                                                                            Sofia

För att samla gästerna kring något utöver maten hade vi förberett en quiz om Indien, vilken tycktes bli en livad utmaning för sällskapet som gick all-in och försökte lösa frågorna i grupp. Senare under kvällen hade vi även en lagtävling där man skulle skriva kändisar på lappar och sedan förklara dessa för sitt eget lag, mycket kul! Vi hade även ställt ett staffli med en tom canvas-duk i ett rum och uppmuntrade alla som ville att tillsammans måla en tavla utifrån det indiska temat.




I komposition av menyn ville vi samla klassiska indiska rätter, eller åtminstone de rätter vi upplever som indiska här. Det blev rätter av olika karaktär, men där alla fungerade fint tillsammans. Vi hade småskålar med goda tillbehör att strö över som kokos, koriander, jordnötter, mango i bitar, skivad inlagd persika, skivad banan och gula russin. Att dricka till bjöd vi på limeklyftor i sodavatten, så som de brukar servera i Indien. Övrig dryck fick var och en ta med sig själva. Dryck som passar bra till het och kryddig mat är ljus öl och vin med viss sötma. På buffén serverade vi:

Enkelt Chai-te
Tikka masala
Vacker sallad
Daal
Samosa
Tandooriräkor på spett
Chaatnötter
Indisk curry
Naan-bröd
That´s it - Välkommen!
Kryddig sås
Kheer
Mangolassi
Raita
Het melonsallad
Kulfi

Planen var att fotografera mycket under kvällen, men väl där så var vi så uppslukade av varandra att alla fullkomligt glömde bort kamrerna. Så det fick bli mentala snap-shots. Kanske inte lika roligt för er att se dock och aningen trist i efterhand att inte ha bilder på allt fint och roligt att njuta av igen. Men men...några blev det iallafall.



Tack alla fina för att ni är de ni är och för att ni kom och förgyllde vår kväll!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar