måndag 4 mars 2013

Tandooriräkor på spett

På en buffé är det gott och mysigt att plocka olika smaker och former av det som läggs på tallriken. Tidigare har jag endast ätit tandoorikyckling, men tror att jag gillade det här ännu bättre! Kryddblandningen med yoghurt passar dessutom perfekt att använda som grönsaksdipp eller sås till annat. Grilla inte räkorna för länge! då förvandlas de till gummiräkor - ingen höjdare!


Ingredienser:
(ca 20 spett)

1 kg oskalade båtfrysta räkor
4 dl matyoghurt
2-3 msk tandoorikrydda (beroende på hur stark man vill ha den)

grillspett (blötlagda några timmar innan)

Gör så här:

1. Skala räkorna.

2. Blanda yoghurten med tandoorikryddblandningen. Lägg i räkorna och låt stå och dra i minst en timme i kylskåpet.

3. Trä räkorna på grillspett. Grilla eller stek ca 1 minut på varje sida. De ska få lätt färg och såsen lätta lite. Grillas eller steks de för länge antar räkorna gummikonsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar