(2 personer)
1 ananas
4 ananasringar (som man skär ur ananasen)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd paprika
1/2 röd chili
1 ägg
12 cocktailtomater
2 portioner kokt jasminris
gurkmeja (för gul färg)
1 msk fisksås
1 tsk strösocker
3 hg oskalade räkor
salt och peppar
1 lime
2 salladslökar
smör eller olja till stekning
Gör så här:
1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär ananasen i mindre bitar, strimla paprikan och skör cocktailtomaterna i två halvor. Skiva chilin.
2. Hetta upp en panna med matfett och fräs löken glansig. Knäck i ett ägg och rör om tills det börjar stelna, ca 1 minut. Rör i paprika, chili och tomater. Fräs i några minuter. Rör i riset och ett stänk med gurkmeja.
3. Smaksätt med fisksås, socker, (salt) och peppar.
4. Fyll två urgröpta ananashalvor med det stekta riset. Toppa med skivad salladslök och skalade räkor. Servera med limeklyftor och pressa över!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar