Samosa är en given rätt på indisk buffé! Man kan blanda en egen kryddmix och smaksätta med, men jag körde på latvarianten den här gången och köpte färdig mix. Jag valde att steka dem i ugnen för att få dem lite mindre oljiga, men samtidigt frasiga, men fritering är kanske vanligare och går givetvis jättebra. Goda små paket att doppa i förslagsvis raitasås!
Ingredienser:
(ca 24 st)
250 g filodeg
rapsolja
1 gul lök
3 msk tikka masala kryddmix
4 kokta potatisar, grovt mosade
2 dl gröna ärtor
1. Finhacka löken och fräs i lite olja. Rör i kryddmix, potatis och ärtor. Rör om och låt svalna.
2. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla ett filodegsark med olja och lägg på ett ark över. Skär i remsor 10x30 cm. Lägg ca 2 msk fyllning i ena hörnet och vik över så att det blir en trekant. Skär av och fortsätt tills remsan är slut.
3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja, både över och emellan fogarna så att de klistrar ihop. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min tills de har fått fin färg, alternativt fritera dem.
4. Servera med raita.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar