Sallad är gott och fyller en viktig funktion på en buffé. Den är relativt neutral i smakerna och tillför knaprig konsistens och fräschör på bordet. Dessutom är vi matade sedan barnsben med tallriksmodellen och vikten av att minst en tredjedel ska vara grön. Jag håller såklart med! Minst en tredjedel! Sallad kan man göra på så många olika sätt beroende på vilka grönsaker man har till förfogande. Många har dock tyvärr fastnat i tomat-gurka-isbergssalladsträsket. Till den indiska buffén gjorde jag en färgsprakande sallad med följande komponenter:
Ingredienser:
1 rosésalladshuvud
1 påse grön salladsmix (babyspenat, ruccola, rödbetsblad..)
3 morötter
1 gul morot
1/2 purjolök
1 burk kidneybönor
gula och bruna russin
Gör så här:
1. Skölj och torka salladen, alternativt slunga den torr.
2. Skala morötterna och skär dem i tunna remsor med en potatisskalare.
3. Skär rosésallden i tunna strimlor. Skölj och skiva purjolöken.
4. Blanda och rör i russin och kidneybönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar