måndag 4 mars 2013

Kheer

Kheer är en indisk dessert som bjuds på nästan vart man än kommer. Sofia som jag hade den indiska aftonen tillsammans med har bott i Indien i några månader och berättade att denna rätt serverades i de flesta hem de besökte. Det smakar som en söt och lite kryddigare risgrynsgröt.

Ingredienser:
(4 personer)

1 1/2 dl rundkornigt ris
3 dl vatten
7 dl mjölk
1 kanelstång
1 krm stött kardemumma
3 msk strösocker
1 msk sultanrussin
1 paket saffran á 1/2 g

garnering:
malen kanel
nötter
mandlar

Gör så här:

1. Blanda ris och vatten i en kastrull. Koka på svag värme i 10 minuter.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud på svag värme i ca 40 minuter eller tills det blivit en gröt.

3. Servera och strö över lite mald kanel och nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar