En matig våffla till middag fick det bli igår våffeldagen till ära. Enligt receptet skulle det endast vara totalt 1 dl örter, men heter det örtvåffla så får det tamej tusan smaka örter också! så det hoppas jag innerligt att det gör nu, annars är det ökning som gäller. Supergott med avokadokrämen och laxen som tillbehör. Lite finhackad rödlök hade garanterat platsat i sällskapet också.
Ingredienser:
(8 våfflor - ca 20 min)
Våfflor:
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl kallt vatten
2 dl vispgrädde
1 kruka basilika, hackad
1 kruka persilja, hackad
salt
2 msk smör
Avokadokräm:
2 mogna avokado
1 dl turkisk yoghurt
salt och peppar
200 g rökt lax
Gör så här:
Våfflor:
Hacka örterna fint. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vispa samman med kallt vatten. Vispa grädden och rör i försiktigt. Rör i örterna. Vill du ha jämnare grön färg så mixa smeten. Smaka av med salt. Värm ett våffeljärn och smörj med smör. Grädda våfflorna så att de får fin färg.
Avokadokräm:
Dela och gröp ur avokadosarna. Mixa slät tillsammans med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Servera våfflorna med avokadokräm och rökt lax.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar