Daal är obligatorisk på en indisk buffé om du frågar mig. Smakrikt, enkelt och supergott!
Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk riven ingefära
2 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
2 tsk gurkmeja
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
2 st grönsaksbuljongtärningar
3 dl röda linser
ev. lite vatten att späda ut med
salt och peppar
olja till stekning
100 g babyspenat
koriander, färsk
Gör så här:
1. Skala och hacka gul lök, vitlök och chili. Skala och riv ingefäran. Hetta upp lite olja och fräs i några minuter utan att det tar färg.
2. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare någon minut under omrörning.
3. Häll i krossade tomater och kokosmjölk. Smula i buljongtärnongarna. Rör om och låt koka upp.
4. Tillsätt linserna och låt sjuda under lock i ca 10 minuter tills linserna är färdiga. De ska ha lite tuggmotstånd och inte vara mosiga.
5. Smaka av med salt och peppar. Lägg i spenaten. Grytan sväller lite efter hand så man kan behöva späda med lite vatten och justera med mer kryddor i samband med det.
6. Servera grytan med färsk koriander ovanpå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar