onsdag 5 december 2012

Cakepops med mjuk pepparkaka

Dessa söta, juliga cakepopsen blev min cakepops-debut. Ända sedan ett barnkalas för snart ett år sedan har jag velat prova, men så var det ju det där med att komma till skott. Cakepops är perfekt att göra om man har rester av någon kaka - sockerkaka, kladdkaka eller som här mjuk pepparkaka. Gör du egen mjuk pepparkaka så rekommenderar jag att blanda i lite lingon, god syrlighet i allt det söta. Som pinne går det bra att använda grillpinnar eller klubbpinnar, vilka finns att köpa på Panduro eller på www.kakburken.se.


Ingredienser:
(ca 10 st)

200 g mjuk pepparkaka
100 g philadelphiaost, orginal
200 g vit choklad
0,5 dl kokosflingor
klubbpinnar

Gör så här:

1. Smula kakan och blanda till en deg med philadelphian.

2. Rulla till bollar och låt stå kallt i kylen i 30 minuter.

3. Smält chokladen i ett vattenbad.

4. Trä en boll på en pinne och rulla i chokladen. Strö över lite kokos och låt stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar