måndag 16 juli 2012

Tomatsallad

Sommaren är verkligen tomaternas tid! Från bleka frukter med hårt skal och vattnig smak till färgprakt och fyllighet som dröjer sig kvar i munnen länge. Därför är det så gott att göra en ren sallad där tomaterna får stå för hela huvudrollen. Just nu så finns det ju dessutom en generös buffé av olika tomatsorter både vad gäller smak, färg och form. Att dekorera med ätbara ringblommor får ju bokstavligen hela salladen att blomstra.

Ingredienser:

tomater av olika sorter:
ex. kvisttomat
cocktailtomat
plommontomat
gula tomater
mörka tomater
avlånga, små, stora etc.

tomatvinäger
olivolja
basilika, gärna kanelbasilika
ringblommor, krasse eller tagetes
flingsalt

Gör så här:

Skiva tomaterna och lägg i en skål. Ringla över lite tomatvinäger och olivolja och låt stå en stund. Blanda i basilika blad och dekorera med ringblommor. Smaka av med lite flingsalt. Mumma! Servera som lätt lunch eller tillbehör till en huvudrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar