måndag 1 oktober 2012

Toast med avokadoröra och grönsallad


Efter en långpromenad på två timmar i den underbara höstsolen kom finaste Gisela hem till mig och vi gjorde den här smaskiga lätta lunchen som hon inspirerats av hos en vän. Toast med avokadoröra och en grön sallad. Vi gjorde det lätt för oss och rostade toasten, vill man så kan man ju såklart olja in dem och grilla dem lite knapriga i ugnen och sen även gnida dem med en vitlöksklyfta...men det är ju bara om man vill. Önskar man inte använda bacon i röran så går det utmärkt med antingen varmrökt- eller kallrökt lax i bitar istället.

Ingredienser:
(2 personer)

2 mogna avokado
2 msk finhackad rödlök
1 pkt bacon
lime, saften
chiliflakes, en nypa
flingsalt
svartpeppar
3 skivor bröd
2 dl blandad grönsallad
balsamicocréme
1 msk olivolja

Gör så här:

1. Klipp baconet i små bitar och knaperstek i en varm panna. Matfett behövs inte då baconet är så fett i sig självt. När baconet fått fin färg, häll över på lite papper så att fettet sugs upp.

2. Finhacka rödlök och rör ihop med två urgröpta avokados. Mosa ihop och blanda i baconet. Smaka av med ett stänk limejuice, en nypa chili, flingsalt och svartpeppar. Vill du ha det ännu krämigare kan man klicka i lite créme fraiche.

3. Skölj salladen och torka den. Blanda med olivolja och ringla över lite balsamicocréme och lite flingsalt. Lägg upp på två tallrikar.

4. Rosta bröden och dela i trekanter, eller annan önskvärd form. Lägg upp på tallrikarna och klicka på rikligt med avokadoröra. Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar