onsdag 25 juni 2014

Örtrullebröd

På en buffé ska det finnas nybakat bröd! I år valde jag att göra ett med hackade färska örter. Det kändes fräscht och somrigt. Otroligt gott och saftigt var det också! Har man fördelen att kunna skörda örterna i en egen örtagård så kan man skatta sig lycklig.



Ingredienser: 2 limpor

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
1 msk salt
1 msk honung
13-14 dl vetemjöl special
1 knippa persilja
1 kruka oregano
1 kruka mynta
50 g smör
1 ägg
flingsalt

Gör så här:

1. Smula jäst och rör ut med ljummet vatten. Häll i olivolja, salt, honung och arbeta ihop med mjöl tills du fått en smidig deg som släpper fint från kanterna och inte är stum i konsistensen. Låt jäsa under duk i 40 minuter.

2. Hacka örterna och smält smöret.

3. Kavla ut degen till två rektanglar ca 30x40 cm. Pensla på smöret och strö över örterna. Rulla ihop till två fina rulla och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 20 minuter under duk.

4. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp ett ägg.

5. Gör några fina snitt i limporna och pensla dem med ägget. Strö över flingsalt. Grädda i nedre delen av ugen i ca 25-30 minuter. Låt svalna en del innan brödet skärs upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar