onsdag 20 februari 2013

Leilas mammas upphottade indiska curry

Jag hittade den här rätten i en av Leilas kokböcker, men blev väldigt besviken över den snälla smaken vid provsmakningen. Den smakade faktiskt knappt curry alls. Det luriga med curry (och många andra kryddor) är att det är svårt att krydda upp med mer senare eftersom smakerna aktiveras under fräsningen i den varma oljan. Så i receptet nedan har jag ökat dosen curry och lagt till med chili och koriander, lite mer sting vilket passade mig bättre. Väldigt gott med alla fruktiga tillbehör!!

Ingredienser:
(4 personer)

2 msk matolja
2 msk curry
1 nypa chiliflakes
500 g färs (kött eller quorn)
1 burk Campbells klassiska tomatsoppa
2 dl vatten
1 skvätt fond
salt och peppar

1 banan
1 mango
1 burk konserverade persikor
1 dl kokos
1 dl jordnötter
1 dl gula russin
koriander eller persilja

4 portioner ris

Gör så här:

1. Hetta upp olja i en panna och fräs curry och chili i några minuter. Lägg i färsen och bryn den. Häll i tomatsoppa, vatten och en skvätt fond. Låt puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

3. Rosta kokosen i en torr panna om du önskar mildare kokossmak.

4. Skiva frukten och servera tillsammans med currygrytan, russin, kokos, jordnötter, koriander eller persilja samt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar