torsdag 19 januari 2012

Avokadoglass med mango

Gott och lättsmält! Går dessutom väldigt snabbt att göra och är relativt nyttigt. Serverar man den nygjord så blir den mer av en mousse i konsistensen, men smaken är densamma. Vill man ha den glassigare så får den stå och kyla ner sig en stund i frysen före servering.


Ingredienser:
(4 personer)

2 mogna avokado
250 g mango, fryst i bitar
2 dl kesella vanilj
1 tsk färskpressad limesaft
3 msk flytande honung (kan uteslutas)

dekoration:
hallon
mörk choklad, riven

Gör så här:
Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur "köttet" och mixa det med mango, kesella, limesaft och honung i en blender. Låt stå i frysen en stund för glassigare konsistens. Servera i fina glas och dekorera med hallon och riven mörk choklad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar