måndag 2 januari 2012

Saffransbiscotti

Dessa ljuvliga små skorpor har jag fått smaka hos några vänner två år i rad och de är så goda att jag inte kunde motstå att baka dem själv. De är perfekta att förvara i en åtsluten burk i väntan på fika, om det finns några kvar det vill säga.




Ingredienser:

100 g smör
1 g saffran (2 kuvert)
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel (hel)
råsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffranet och häll över i en bunke. Vispa i äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna tillsammans med mandeln och rör ner i smörblandningen.
4. Dela degen i tre delar och forma varje del till en längd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite rårörsocker och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
5. Ta ut längderna och sänk temperaturen på ugnen till 125 grader.
6. Skär längderna i 1 cm breda skivor och lägg tillbaka på plåten. Grädda ytterligare i ca 10 minuter så att skorporna torkar.
7. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka ytterligare i eftervärmen tills ugnen har kallnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar