(ca 24 st, tid ca 40 minuter)
24 blåmusslor (400 g)
1 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
2 schalottenlökar
1 msk smör
grovt salt
citron- & vitlöksfyllning:
75 g smör (rumstempererat)
2 msk ströbröd
1 msk färskpressad citronsaft
1 tsk rivet citronskal
1 vitlöksklyfta (pressad)
2 msk persilja (hackad)
salt och vitpeppar
persilja, finhackad till garnering
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader.
Borsta musslorna under rinnande kallt vatten och klipp bort eventuellt skägg. Släng alla musslor som har sprucket skal eller som inte sluter sig när man knackar på dem.
Stek schalottenlöken lite glansig i smör och häll sedan på vitt vin och vatten och låt koka upp. Lägg i musslorna och låt koka under lock i 5 minuter. Ta upp musslorna och släng de som inte har öppnat sig. Vrid av ena halvan av musselskalet och behåll den som köttet sitter i.
Strö grovt salt i en ugnsfast form och lägg musselhalvorna uppe på saltbädden.
Blanda alla ingredienserna til fyllningen och smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen i alla musselskalen och grilla dem högt upp i ugnen i 3-5 minuter. garnera med lite finhackad persilja och servera direkt. Låt smaka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar