(ca 10 bitar)
pajdeg:
12 st digistivekex
75 g smör
fyllning:
3 gelatinblad
3 dl grädde
1 dl strösocker
250 g hallon (fryst eller färska)
200 g philadelphia
garnering:
färska hallon
myntablad
ev. färsk blomma, silversockerkulor
Gör så här:
Mixa digistivekex och smält smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en pajform (28 cm i diameter) eller en form med löstagbar kant. Låt stå i kylen undertiden fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm grädde och socker tills sockret har löst upp sig. Ta upp gelatinbladet och krama ur det. Lägg i gräddblandningen och rör om så att det löser upp sig. Dra från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen till en puré. Rör ner purén och philadelphiaosten i gräddsmeten. Vispa till en slät kräm och rör ner den i pajskalet. Låt stelna i kylskåp i minst 3 timmar, gärna över natten.
Dekorera pannacottan innan servering med färska hallon, myntablad och eventuellt en färsk blomma och silverkulor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar