Dessa fullkomligt smälter i munnen! Så gott!!!
Ingredienser:
(ca 25 st)
300 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 kuvert saffran (0,5 g)
1,5 msk konjak
100 g mörk choklad 70%
0,5 dl kakao
Gör så här:
Hacka den vita chokladen och blanda med grädde och saffran. Smält chokladen över ett vattenbad så att det blir en smet. Blanda i konjak, rör om och ta från värmen. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan kallt i kylskåp över natten. Forma till små bollar och låt stå kallt en stund. Hacka den mörka chokladen och smält över ett vattenbad. Ta en liten klick mörk choklad i handen och rulla saffranstryffeln i. Lägg direkt över i kakaon och rulla runt så att den blir täckt över hela. Förvara sedan tryffeln i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar