måndag 21 januari 2013

Grekisk sallad med kikärtor

Den här salladen för tankar och längtan till en uppfriskande lunch utomlands i värmen. Men den muntrar även upp munnen och magen i ett snöigt och kallt Sverige. Välj en riktigt krämig fetaost och smakrika oliver för godaste upplevelsen.

Ingredienser:
(ca 3 portioner - 10 minuter)

1 gurka
1 ask cocktailtomater
1 burk kikärter, á 400 g
1 burk kalamata oliver, á 290 g
1/2 rödlök
200 g fetaost Apetina classic
2 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
oregano
svartpeppar

Gör så här:

1. Skala gurkan och dela den i två delar på längden. Skrapa ur kärnorna med en sked och sluka dem genast, så gott! Skär gurkan som centimetertjocka båtar.

2. Strimla rödlöken tunt med en mandolin eller skär tunna med kniv.

3. Blanda kikärtor, körsbärstomater skurna itu, gurka, oliver och rödlök. Strö över oregano och svartpeppar. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Bryt loss bitar av fetaost och lägg på toppen. Servera och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar