söndag 27 januari 2013

Pasta med gorgonzolasås och päron

Pasta är nog mitt svar på vad potatis var för farmor som basföda. Är jag riktigt hungrig och vill ha något gott snabbt så är pasta givet, helst spaghetti. Till denna eleganta smakkombination lämpar sig kyckling såväl som qourn eller fläskfilé. Just bildkompositionen står väl kanske för allt annat än elegans, men vad gör man inte när man är hungrig - magen styr över huvudet. Gott var det iallafall!! Låter man såsen kallna fungerar den dessutom perfekt som dipp till exempelvis päron och annan frukt.

Ingredienser:
(4 personer)

2 msk vetemjöl
3,5 dl mjölk
150 g gorgonzola
0,5 dl vitt vin
salt och peppar

2 päron
0,5 dl valnötter
pasta för fyra personer

ev. tillbehör som kyckling, qourn eller fläskfilé

Gör så här:

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2. Vispa ihop mjöl och mjölk och låt koka upp under omrörning tills såsen börjar tjockna.

3. Häll i vin och gorgonzola. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över pastan och blanda runt.

4. Skiva päron och servera till pastan. Strö över lite grovt hackade valnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar